Tehnološko&razvojni institut

Inovativnost i vrhunska tehnološka dostignuća

inovativnost i vrhunska dostignuća

Koncern Xella raspolaže vlastitom „tvornicom ideja“;  kao jedan od rijetkih proizvođača građevinskih materijala u svijetu, koncern Xella ima vlastiti Institut za tehnologiju i razvoj, Technologie- und Forschungsgesellschaft (T&F). Na lokacijama u Emstalu i Brücku, u blizini Potsdama u pokrajini Brandenburg u Njemačkoj, stručni tim znanstvenika iz područja novih tehnologija zahtjevnim postupcima ispitivanja, osiguravaju kupcima diljem svijeta pouzdanu i visoku kvalitetu građevinskih materijala iz portfolia koncerna Xella. Pri tome svakodnevno unapređuju proizvode i pripremaju ih za tehnologiju gradnje u budućnosti.

U tri stručna odjela, „Aplikativna istraživanja i građevinska fizika“, „Istraživanje proizvoda i procesa“ i „Patenti i nalazišta pijeska“, Xellini stručnjaci provode fundamentalna istraživanja, razvijaju nove i optimaliziraju prokušane proizvode te se brinu za to da Xella i ubuduće zadrži svoju pionirsku ulogu na tržištu građevinskih materijala. Postavivši sebi cilj da ne kaska za trendovima i novim tendencijama, nego da sâm daje impulse, institut T&F pod vodstvom vrhunskog stručnjaka,  građevinskog fizičara Torstena Schocha, odlučujući je element za konkurentnost i perspektivnost čitavog koncerna.   

Tvrtke kćeri u pojedinim zemljama, dodatno ispituju kvalitetu i karakteristike proizvoda na lokalnim tržištima.

Kvaliteta i karakteristike proizvoda Ytong i Ytong Multipor za hrvatsko tržište ispituju se u renomiranim institucijama: Institut građevinarstva Hrvatske te  Energetski institut Hrvoje Požar.