Gradnja obiteljskih kuća

ytong gradilište

Cjelovitost Ytong sustava gradnje najviše dolazi do izražaja upravo kod gradnje obiteljskih kuća. Apsolutno svi elementi sustava koriste se u izgradnji obiteljske kuće od podruma do krova.

Ytong je čvrsta, masivna zidana gradnja; to je najbolje rješenje za gradnju kuće jer objedinjuje 3 osnovna važna svojstva i u odnosu na druge materijale za zidanje na tržištu, ima najbolju:

- energetsku učinkovitost
- protupotresnost i protupožarnost

Gradnja Ytong-om je gradnja s više prednosti:

 • NIJE POTREBNA DODATNA TOPLINSKA IZOLACIJA!
  I bez dodatne toplinske izolacije postižu se velike uštede energije na grijanju i hlađenju kuće, čak 30 – 50%, u odnosu na klasično građene kuće kakvih je u Hrvatskoj gotovo 90%. Ytong termoblokovi od 30 i 40 cm za vanjske zidove najbolje su moguće rješenje za tzv. energetski štedljivu kuću te  niskoenergetski ili pasivni standard gradnje.
 • IZRAZITO BRZA GRADNJA
  Osnovnu konstrukciju kuće (vanjski zidovi, unutarnji, bijeli strop i bijeli krov) s temeljima moguće je izgraditi u roku od 2-4 tjedna;  do ROH-BAU faze (konstrukcija, pokrov, otvori) dolazi se u roku od 2 mjeseca, a za fazu "ključ u ruke" odnosno za fazu kada j emoguće useljenje – potrebno je oko 3 mjeseca od početka gradnje, ovisno o veličini kuće, načinu rada majstora i vremenskim uvjetima.
  Gradnja Ytong sustavom svakako smanjuje broj potrebnih zidara na gradilištu kao i
  vrijeme za dovršenje grubih građevinskih radova što za investitora podrazumijeva
  veliku uštedu u samom startu ulaganja u životno važnu  investiciju.
 • JEDNOSTAVNA I PRECIZNA GRADNJA
  Ytong sustav gradnje podrazumijeva kompletan sustav svih potrebnih, velikih elemenata za zidanje od temelja do krova, za zidanje s minimalnom količinom oplate i betona (protupotresni kutni element, U- element, L- element, Ytong strop, Ytong tankoslojni mort). Uz to, tijekom cijelog vremena gradnje gradilište je  čisto i uredno,  bez deponija vode, pijeska, mješalice i slično.Brzini i preciznosti gradnje doprinosi i činjenica da se Ytong zidovi ne trebaju žbukati s vanjske i unutrašnje strane ili se eventualno za obradu zidova koriste tankoslojne žbuke.  Postupak s tanjim završnim obradama je jeftiniji, brži i suhlji što podrazumijeva i brže useljenje u kuću.
 • CIJENA GOTOVOG ZIDA
  ZidanjeYTONG-om je jeftinije i brže od zidanja klasičnim sustavima;razlozi za to su:
  • nema postupka žbukanja, već se samo gleta
  • Ytong elementi su lagani, a velikih dimenzija te se brže izgradi m2 zida
  • daleko je jednostavnija, čišća, brža i jeftinija ugradnja svih instalacija
  • zbog svega navedenog, ujedno je i jeftinije zidanje po m2 gotovog zida

 

 

Planirate li graditi kuću, a još uvijek tražite idealan projekt kuće za vas provjerite ponudu i dodatne informacije na našoj web stranici www.gradnjakuce.com.

Ytong kuće u fazi gradnje