Karakteristike

Videi

Masivan, trajan i velike tlačne čvrstoće MASIVAN, TRAJAN I VELIKE TLAČNE ČVRSTOĆE
Stabilno izgrađen objekt trajno zadržava svoju vrijednost. Ytong sustav gradnje podrazumijeva univerzalan i masivan materijal za gradnju.

 

TermoizolacijaTERMOIZOLACIJA
Uz Ytong vaš je objekt optimalno izoliran čak i bez dodatne toplinske izolacije. Na taj način štedite energiju, novac i uživate u udobnosti svoga doma uz ugodnu mikroklimu.

 

Zaštita od požaraZAŠTITA OD POŽARA
Ytong je negorivi građevinski materijal klase A1 i ne sadrži štetne tvari u plinovitom stanju.  Ytong proizvodi debljine već od 10 cm imaju atest požarne otpornosti.

 

Ytong sustav gradnjeYTONG SUSTAV GRADNJE 
Ytong proizvodi i tehnička rješenja uz stručnu podršku čine cjeloviti sustav gradnje. Cjeloviti Ytong sustav gradnje svojim komponentama osigurava niskoenergetsku gradnju.

 

ParopropusnostPAROPROPUSNOST
Ytong zidovi imaju sposobnost regulirati razinu vodene pare u prostoru i time uvjetuju zdravu i ugodnu mikroklimu.

 

ReciklirajućiRECIKLIRAJUĆI
Sirovine korištene za proizvodnju Ytong proizvoda u potpunosti su prirodne. Ostatci proizvoda i ostatci iz proizvodnog procesa ponovno se mogu upotrijebiti, čime Ytong čuva dragocjene prirodne resurse i svojim ostatcima ne zagađuje okoliš. 

 

Zvučna izolacijaZVUČNA IZOLACIJA
Zbog poraste strukture i zatvorenih pora u Ytong materijalu koji je relativno lagan, dolazi do značajnog prigušenja zvuka, posljedica čega je veća zvučna izolativnost. 

 

Jednostavna i brza gradnjaJEDNOSTAVNA I BRZA GRADNJA
Ytong elementi sustava gradnje izrađeni su na način da ih je jednostavno i lako oblikovati, kao i ugrađivati.  Tako izrađeni elementi doprinose bržoj i jednostavnijoj gradnji.

 

Ekološki proizvodEKOLOŠKI PROIZVOD 
Ytong proizvodi su u potpunosti proizvedeni od prirodnih sirovina; kvarcnog pijeska, gipsa, vapna, cementa i vode. Takvi proizvodi u potpunosti su ekološki prihvatljivi i bio razgradivi.

 

EkonomičnostEKONOMIČNOST
Kvaliteta Ytong proizvoda omogućava brzu i jednostavnu gradnju, produženje trajnosti objekta i smanjenje troškova energije, a time i uštedu novca.

 

Zaštita od plijesni i gljivicaZAŠTITA OD PLIJESNI I GLJIVICA
Ytong cjeloviti sustav sprječava pojavu toplinskih mostova. Ytong zidovi reguliraju optimalnu količinu vodene pare u prostoriji i time sprječavaju pojavu plijesni i gljivica.