Najave događaja

Najavljujemo: Dani Orisa – međunarodni arhitektonski simpozij

Dani Orisa

Manifestacija koja svake godine dovodi u goste neke od najeminentnijih imena svjetske arhitekture ove će se godine održati 22. – 23. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tvrtka Arhitekst i časopis Oris i ove godine organiziraju prepoznatljive Dane Orisa – međunarodni arhitektonski simpozij koji se već jedanaestu godinu održava u Zagrebu.

Simpozij je krenuo 2001. godine sa otprilike 350 posjetitelja da bi 2010. godine, u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, bilo prisutno gotovo 2.500 posjetitelja, svi redom vezani uz domaću i svjetsku arhitekturu.
Ovogodišnji jubilarni deseti Dani Orisa održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika republike Dr. Ive Josipovića i Ministra kulture mr. Jasena Mesića.

Osim simpozija, ove se godine dodjeljuje i nagrada „ORIS YTONG AWARD“. To je nagrada koju će organizator Dana Orisa, u suradnji s tvrom YTONG, kao zlatnim sponzorom  nagrade,  dodijeliti jednom od najistaknutijih svjetskih arhitekata za doprinos u arhitekturi, španjolskom arhitektu Rafaelu Moneu.
To je arhitekt kojeg je uredništvo časopisa Oris izabralo za dobitnika godišnje nagrade  u rangu najznačajnijih svjetskih arhitekata.

Nagrada „Oris Ytong Award“, autorski je rad arhitekta Alvara Size (kristalno staklo lijevano u Češkoj)


 

na simpoziju Dani Orisa učestvovat će:

Rafael Moneo / Španjolska

Zlatko Ugljen / BiH
Nikola Bašić / Hrvatska
Luis Fernández-Galiano / Španjolska
Alexander Brodsky / Rusija
ENOTA / Slovenija
Jarmund/Vigsnces As Architects MNAL / Norveška
K2S architects / Finska
te
Kazuyo Sejima / Japan

Više informacija...