Najave događaja

Najavljujemo: 4. DANI PASIVNE KUĆE U HRVATSKOJ

4.DANI PASIVNE KUĆE U HRVATSKOJ

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 4. - 6. 11. ove godine.

Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova i stručnih organizacija i udruga.

  • Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.
  • U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju.
  • Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća.
  • Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.
  • Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktora 10“, zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.
  • Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.      
  • Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.
  • Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme najnaprednije gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.
  • Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u sustavu Stalnog stručnog usvršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Posebnu pozornost skrećemo na predavanje Slađana Lipovca-koje će se održati u subotu, 5.11.2011. s početkom u  10.40 sati

"Zašto graditi pasivnu kuću - Pasivna obiteljska kuća „L2“ u Čazmi, sponzor Ytong porobeton d.o.o."

Očekujemo Vas na 4. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem poslovnih kontakata.

Prijavnica za sudjelovanje