Najave događaja

Konferencija: GREEN TALKS „Energetska obnova zgrada i nZEB

U suradnji s Građevinskim fakultetom Osijek, 20. rujna 2018. u Osijeku, održava se program GREEN TALKS: "Energetska obnova zgrada i nZEB (zgrade gotovo nulte potrošnje energije)".

Na GREEN TALKS ćete saznati:

1. Što je nZEB, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB?
2. Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?
3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina promiče održivu gradnju u Hrvatskoj.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina pomiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će održati prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.


Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.


GREEN TALKS će obuhvatiti nZEB zakonsku regulativu i impelentaciju na tržište, kao i temu financiranja energetske obnove zgrada kroz EU fondove te će predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održati prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.


Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija na nZEBa, su: mogućnost finaciranja energetske obnove iz EU fondova, JPP model financiranja zgrada EenU, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i problemi s kojima se susrećemo.


GREEN TALKS je namijenjen većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE I INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.


GREEN TALK je BESPLATAN za sve sudionike.


GREEN TALK podržavaju: Osječko-baranjska županija, grad Osijek, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek, Građevinski fakultet Osijek, Društvo arhitekata grada Osijeka, Društvo građevinskih inženjera Osijek, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, te Hrvatska komora arhitekata.


Poduzeća/Institucije koje sudjeluju na GREEN TALKS-u s edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran Nord d.o.o., TECE d.o.o, Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o. te YTONG porobeton d.o.o.