Najave događaja

Održani Dani Orisa 18

 

Na Danima Orisa, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 13. i 14. listopada 2018., niz uglednih stručnjaka svjetske scene priredili su izlaganja koje je predvodio Britanac Patrik Schumacher i aktualni dobitnik  nagrade Pritzker - Indijac Balkrishna Doshi.


Izlaganje Patrika Schumachera, inače direktora Zaha Hadid Architects ureda, privuklo je veliku pozornost. On je predstavio radove toga arhitektonskog ureda koji nastavlja na tragu svoje utemeljiteljice glasovite Zahe Hadid, preminule prije dvije godine.


Osim predstavljanja svjetskih trendova u arhitekturi, simpozij je bio mjesto na kojemu se moglo puno čuti i o najnovijim kretanjima u urbanizmu i dizajnu. Istodobno, Dani Orisa bili su prigoda i za izravnu komunikaciju i interakciju arhitekata, projektanata i investitora, a na prostoru ispred ulaza u dvoranu, predstavile su se mnoge tvrtke s proizvodima relevantnim za arhitekturu i dizajn a među kojima je bio i Ytong porobeton.


Dani Orisa međunarodni je arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture. Dvodnevno događanje, koje se održava od 2001. godine, predstavlja najznačajnija imena svjetske arhitektonske i kulturne scene, a svake godine okuplja više od 2000 posjetitelja.