Najave događaja

Održan prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera "Design District"

Prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera "Design District" održan je od 15. do 18. studenog u staroj rovinjskoj tvornici u kojem su predstavljeni najnoviji trendovi u uređenju interijera te izložena neka od najkreativnijih rješenja.

 

Sandro Vlačić, naš voditelj prodaje održao je zanimljivu prezentaciju pod naslovom "Gradnja za čovjeka", predstavljajući Ytong sustav gradnje kao cjelovito rješenje za zeleni turizam. Kroz prikaz referentih objekata, sudionici konferencije mogli su iz prve ruke sagledati sve benefite zelene gradnje u turizmu.

 

 

 


Na prvom danu manifestacije predstavile su se zanimljive teme kao što su bioklimatska arhitektura, ekološki principi proizvodnje građevina i proizvoda te pogled iz digitalnog vrtloga, a na konferenciji "(bio)Arhitektura / sloboda održivosti", raspravljalo se o konceptu zelenog i održivog turizma koji je usko vezan za uređenje interijera.

 

 

Manifestacija je okupila stručnjake iz turističkog sektora, arhitekture i dizajna interijera.  Gostujuća zvijezda iz svijeta dizajna i arhitekture – Karim Rashid, na drugom danu Design Districta iznio je svoje viđenje turizma i onoga što bi turizam trebao postati te je ujedno predstavio i svoja nevjerojatna djela arhitekture i dizajna.

 

Trećeg dana sajma održan je forum "Hrvatska može bolje – pripremite se za Novog gosta", namijenjen malim i veliki hotelijerima te iznajmljivačima. Na forumu je predstavljeno novo viđenje "dodatnih usluga" u turizmu. Osim klasične ponude "sunce i more", Novi gost u potrazi je za posebnim pečatom destinacije koju posjećuje, što mu se može ponuditi i kroz pomno uređen interijer i eksterijer. Sudionicima je pojašnjena i mogućnost dobivanja bespovratnih sredstava, način komunikacije s klijentima kao i novi načini na koje je moguće ostvariti potpunu popunjenost kapaciteta.