Press

Najtraženije kuće u Hrvatskoj koje isplaćuju svoju cijenu

Povoljne kuće u Hrvatskoj trebaju se početi promatrati kroz novu optiku koju najbolje opisuje poznata poslovica: „Nisam dovoljno bogat(a) da kupujem jeftine stvari.“ Točnije, povoljna kuća nije ona koja inicijalno najmanje košta, nego ona koja pruža udobnost, kvalitetu, odgovara svim potrebama modernog života, a istovremeno trajno štedi na troškovima režija i održavanja.

Kuća iz snova sagrađena je ekološki prihvatljivom gradnjom i već u prvih nekoliko godina isplaćuje svoju vrijednost značajnim uštedama u cijeni grijanja, hlađenja i održavanja.

Ekologija je europska top tema pa dok se u hrvatskoj javnosti traže crni labudovi i zbrajaju i oduzimaju lijevi i desni, europskim je biračima jasno samo opcije s rješenjem za goruće izazove s klimatskim problemima mogu i trebaju dobiti njihovo povjerenje na izborima.

Kuća iz snova za svakog može značiti nešto drugo, kad govorimo o krajnjem uređenju i odabiru namještaja i dekoracija, pa da se opet poslužimo jednom poslovicom: „O ukusima se ne raspravlja.“. Ali, ako govorimo o kvaliteti, kuća iz snova je ona koja je energetski učinkovita i troši znatno manje energije od klasično građene kuće.

Popularne Ytong kuće primjenjuju upravo princip ekološke gradnje koja razlikuje niskoenergetske, pasivne i energetski učinkovite kuće. Želite li izgraditi kuću prema nacrtu i planovima koje ste napravili sa svojim arhitektom, ili odabrati neku od tipskih kuća, izgradnja pasivne kuće bit će svega 15% skuplja od klasične gradnje, ali kasnije će se cijena investicije plus troškovi režija i održavanja izjednačiti s klasičnom gradnjom. Nakon toga vaša Ytong kuća nastavlja značajno štedjeti na troškovima za grijanje i hlađenje.

Na hrvatskom tržištu kao najbolji izbor materijala za gradnju modernih energetski učinkovitih kuća trenutno predstavljaju Ytong BLOCKBUSTER blokovi. Materijal prepoznat kao vodeći na tržištu predstavljen je kroz priču četiri heroja čija imena najbolje opisuju njihovu namjenu : SMART (vanjski zidovi za gradnju objekata niske potrošnje energije), ACOUSTIC (blokovi za zvučnu izolaciju), STRONG (velika tlačna čvrstoća, za nosive zidove), CLASSIC (nizak koeficijent toplinske vodljivosti uz odlična mehanička svojstva).

Prednosti BLOCKBUSTER blokova nad drugim materijalima su izuzetno jednostavna i brza gradnja kojom se dobiva na vremenu, manji su troškovi radne snage i minimalna količina građevinskog otpada. Materijal je ekološki prihvatljiv i potpuno prirodan, tako da gradnja stvara ugodnu i zdravu mikroklimu bez ispuštanja štetnih tvari.

Naravno, i za kraj smo pripremili jednu poslovicu: „Misli globalno, djeluj lokalno!“. Priključite se europskim trendovima i birajte pametno za sebe i okoliš, jer je Ytongov BLOCKBUSTER postavio najviše standarde gradnje za razliku od drugih koji tek zadovoljavaju traženi minimum.

Odvažite se izgraditi svoju niskoenergetsku, energetski učinkovitu, pasivnu ili kuću gotovo nulte potrošnje energije iz snova, a inspiraciju pronađite u galeriji.