Politika privatnosti

Xella International S.A. i sva povezana društva, u daljnjem tekstu nazivani “Xella”, raduju se što Vas mogu pozdraviti na našoj web-lokaciji i sretni su što ste zainteresirani za naše poduzeće i naše proizvode. Zaštitu Vaših podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i želimo da se tijekom posjeta našoj web-lokaciji osjećate sigurno. Zaštita Vaše privatnosti pri obradi Vaših osobnih podataka nama je vrlo bitna pa to uzimamo u obzir u svim svojim poslovnim procesima. Osobne podatke prikupljene tijekom posjeta našim web-lokacijama obrađujemo u skladu s pravnim propisima zemalja u kojima se upravlja našim dotičnim web-lokacijama. Naša politika zaštite podataka zasniva se na kodeksima ponašanja primjenjivima na Xellu. Xella web-lokacije mogu sadržavati linkove na druge web-lokacije koje nisu pokrivene ovom Politikom privatnosti. Iako mi pomno provjeravamo sadržaje takvih web-lokacija, ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaje vanjskih linkova. Za sadržaj web-lokacija na koje vode linkovi isključivo su odgovorni operatori tih web-lokacija. Xella poštuje Vašu osobnu privatnost.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Kada posjećujete naše web-lokacije, naš web-server uvijek sprema naziv Vašega pružatelja internetskih usluga, web-lokaciju s koje ste nas posjetili, web-lokacije koje ste pregledavali tijekom posjeta te datum i vrijeme posjeta. Xella koristi kolačiće (cookies), kako bi utvrdila preferencije posjetitelja i optimizirala naše web-lokacije u skladu s time. Kolačići su male datoteke koje se privremeno spremaju na tvrdi (hard) disk. Informacije sadržane u kolačićima služe za olakšavanje navigacije i omogućavanje što veće lakoće i udobnosti korištenja naše web-lokacije. Dakako, našu web-lokaciju možete pregledavati i bez kolačića. Naši kolačići ne sadržavaju specifične osobne informacije, tako da Vaša privatnost ostaje zaštićena. Većina web-preglednika automatski prihvaća kolačiće. Spremanje kolačića na Vaš tvrdi disk možete spriječiti tako što ćete u postavkama Vašeg web-preglednika odabrati opciju “ne prihvaćaj kolačiće”. Kako to detaljno funkcionira, molimo Vas da pogledate u uputama proizvođača Vašeg web-preglednika. Međutim, neprihvaćanje kolačića može dovesti do ograničenja funkcija koje nudimo. Povrh toga, osobni se podaci spremaju samo onda ako nam ih dobrovoljno stavite na raspolaganje, npr. u okviru registracije, anketa, nagradnih igara ili radi izvršenja ugovora. 

 

Korištenje i prenošenje osobnih podataka te obveza korištenja u namjeravanu svrhu
Vaši osobni podaci koristit će se u svrhu tehničkog administriranja web-lokacija, za upravljanje podacima o kupcima, za ankete o proizvodima i za marketing samo u određenom opsegu koji je potreban Xelli ili agencijama koje nastupaju u naše ime.
Prikupljanje ili prenošenje osobnih podataka državnim ustanovama i tijelima vlasti bit će ograničeno na obvezujuće pravne propise pojedine zemlje. Vaši podaci mogu se prenositi i drugim društvima unutar Xella-grupe ili odabranim specijaliziranim poduzećima u svrhu obavljanja usluga. Naši zaposlenici, agenti i kćerinska društva obvezali su se na diskreciju te su obvezni uvažavati naš kodeks ponašanja i sve primjenjive pravne zahtjeve.

 

Mogućnost izbora
Vaše podatke želimo koristiti kao pomoć u tome da Vas informiramo o našim proizvodima i uslugama te eventualno anketiramo u vezi s time. Sudjelovanje u takvim aktivnostima je, dakako, dobrovoljno. Ukoliko niste suglasni s time, možete nas u svako doba obavijestiti o tome poštom ili e-porukom, a mi ćemo Vaše podatke ograničiti u skladu s time.

 

Pravo pristupa osobnim podacima
Xella će Vas na zahtjev neodložno pismeno obavijestiti u skladu s primjenjivim pravnim propisima jesmo li i koje smo osobne podatke o Vama spremili. Ukoliko usprkos svim našim naporima da Vaše podatke održavamo točnima i aktualnima budu spremljene netočne informacije, mi ćemo ih na zahtjev ispraviti.

 

Sigurnost
Xella koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza kako bi se svi podaci kojima upravljamo zaštitili od nehotične ili namjerne manipulacije, gubitka i uništenja te pristupa neovlaštenih osoba. Naše sigurnosne mjere opreza stalno se usavršavaju u skladu s tehničkim razvojem. 

 

Kontakt
Ako želite da se podaci isprave ili izbrišu ili ako imate druga pitanja ili sugestije o zaštiti podataka, molimo Vas da nas obavijestite poštom na našu poštansku adresu ili e-porukom na info@ytong.hr

 

Odgovorna služba
Odgovorna služba u smislu njemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka i privatnosti jest društvo navedeno u Impresumu