„ENERGETSKI SAVJETNIK" – Jedinstvena usluga YTONG tima

dekra

Najnovija usluga koju Vam pruža Ytong tim je usluga "ENERGETSKOG SAVJETNIKA". Ukoliko razmišljate o energetski učinkovitoj gradnji, javite nam se i mi ćemo Vas besplatno savjetovati o svim elementima koji gradnju Vašeg Ytong objekta čine ENERGETSKI UČINKOVITOM – o izbor debljine zidova, sistemu grijanja i načinu izvođenja radova Ytong i Ytong Multipor proizvodima.

Uvođenjem strožijih Propisa o uštedi energije, Europa postavlja nove trendove i jača vrijednost stručnih savjetovanja na temu energetski učinkovite gradnje. U budućnosti će se sve više očekivati od svih čimbenika u graditeljstvu, da imaju kompetentna znanja iz područja energetske učinkovitosti i postanu na neki način edukatori krajnjih korisnika.

Organizirajući školovanje u suradnji s tvrtkom Dekra Certification iz Njemačke za zaposlenike prodajnih i tehničkih organizacija u svim zemljama u kojima djeluje, Xella je svoje zaposlenike maksimalno pripremila za novu situaciju na tržištu i dala im alat kojim će kupce lakše i kompetentnije savjetovati vezano uz energetski učinkovitu gradnju.

sudjelovali su i zaposlenici tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. tijekom 2010. godine, te uspješno položili ispit za „Savjetnika za energetsku učinkovitost“ prema europskoj Direktivi za energetska svojstva zgrada (EPBD) u skladu s programom certificiranja tvrtke DEKRA Certification iz Njemačke.
Certificirani savjetnici za energetsku učinkovitost  dobili su potrebna znanja u okviru Xella Instituta za tehnologiju i razvoj, a fokus je bio na sljedećim temama:

 

* Potrebna energija za građevinu i europske smjernice za energetsku učinkovitost
* Energetska učinkovitost u zgradarstvu
* Tehnika u domaćinstvu i tehnika industrijskih uređaja (toplinske pumpe, uređaji za    

   grijanje bio-gorivom, rekuperacijski uređaji za grijanje, ventilacioni uređaji i solarni

   kolektori)
* Blower Door (test propustljivosti zraka) i termografija
* Propis o štednji energije
* Iskaznica energetskog razreda zgrade(podaci o potrebnoj i potrošenoj energiji)
* Ekološki kompatibilni građevinski materijali
* Izračunavanje toplinskih  mostova
* Korištenje softverom za proračun potrošnje energije