Zadar - Sajam energetske učinkovitosti

EE Info dan

Zadranima na Info danu energetske efikasnosti predstavljene mogućnosti uštede energije.EE Info dan posljednja je od aktivnosti zadarskog EE info tjedna koji se održavao u sklopu provođenja SGE projekta.

Zadar, 24. ožujka 2012.  – Građanima Zadra danas su kod Novih vrata u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE Info dan) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava.

EE info dan organizirali su Grad Zadar i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji sa tvrtkama-partnerima, kao završnu aktivnost zadarskog Info tjedna energetske efikasnosti. Nakon edukacije zaposlenika lokalne i regionalne samouprave te radionica namijenjenih djeci, EE info dan imao je za cilj educirati i informirati građane Zadra o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti odnosno uštedu energije.

Na EE info danu građanima su na raspolaganju bili energetski savjetnici tvrtke Ytong porobeton d.o.o., koji su završili tečaj za energetske savjetnike u Njemačkoj, u poznatom DECRA Institutu. Tvrtka Ytong u svom asortimanu ima energetski učinkovite elemente za zidanje, pri čemu posebno ističemo Ytong termoblokove od 30 i 40 cm za gradnju niskoenergetskih i pasivnih kuća, kao i novu termoizolaciju vrhunskih svojstava – Ytong Multipor.

Edukacija građana o energetskoj efikasnosti odvija se u sklopu projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE), u koji se Grad Zadar uključio 2008. godine i obuhvaća Info dan energetske efikasnosti, ali i uspostavljanje lokalnih EE info točaka. EE Info ured koji pruža besplatna savjetovanja jučer je otvoren na adresi Brne Krnarutića 13, u sklopu Odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (soba broj 20 i 21), a građani Zadra se za informacije mogu obratiti i u EE info centru Zadarske županije, na adresi Put Murvice bb. Osim u lokalnim EE info točkama, informacije su dostupne i na UNDP-ovoj internet stranici www.ee.undp.hr 

kao i na besplatnom info telefonu 0800 200 170 svakim radnim danom od 9-17h.

Nacionalni projekt SGE provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj.