Ytong gumenim čizmama dodijeljena ugledna nagrada za dizajn

Red Dot design winner 2012

Gumene čizme iz nove lifestyle-kolekcije pod markom građevinskih materijala Ytong impresionirale su međunarodni žiri eksperata za dodjelu “red dot nagrade za proizvodni dizajn 2012.”. Trideseteročlani žiri dodijelio je jednu od tih uglednih nagrada Ytong gumenim čizmama, koje se podjednako odlikuju udobnošću i elegancijom. Proizvođači i dizajneri iz čitavoga svijeta prijavili su na taj prestižni natječaj za proizvode 4515 proizvodnih dizajna.

Ytong gumene čizme oduševile su eksperte svojom izuzetnom kvalitetom dizajna te im je za eleganciju i stil dodijeljena međunarodno cijenjena “red dot nagrada”. Taj međunarodno priznati žig kvalitete bit će svečano uručen 2. srpnja 2012. tijekom tradicionalne “red dot gala večeri“. Više od 1000 međunarodnih gostiju iz svijeta dizajna, industrije, politike i medija okupit će se u kazalištu Aalto-Theater u Essenu, kako bi proslavili vrhunac ovogodišnjega natječaja. Poslije te ceremonije Ytong gumene čizme bit će jedan od eksponata posebne četverotjedne izložbe u „red dot muzeju dizajna“.

Dizajn Ytong gumenih čizama razvijen je u suradnji sa studentima Akademije za modu i dizajn u Hamburgu. Kao dio svojeg semestarskog rada dizajnirali su Ytong gumene čizme, koje će, koristeći najfiniju prirodnu gumu, ručno izrađivati majstori čizmari iz renomirane francuske manufakture Le Chameau. Sposobnost „disanja“ i neusporediva udobnost nošenja čine te čizme idealnom obućom za sve vremenske uvjete.

Prof. Peter Zec, promotor i izvršni direktor “red dot nagrade za dizajn“, ističe visoku razinu kvalitete toga natječaja: “Još jednom su najbolji proizvodi iz raznih industrijskih grana uvršteni u ovo bespoštedno nadmetanje i predstavljeni kritičnomu oku žirija. Primjenjujući najviše standarde, eksperti pregledavaju, testiraju i ocjenjuju svaki pojedini proizvod koji je pristigao na natječaj. Nagrađeni proizvodi pokazali su izvanrednu kvalitetu dizajna, ali i to da je dizajn sastavni dio inovativnih proizvodnih rješenja. Ima li se u vidu visoki standard tih nagrada, nagrađeni proizvodi moći će znatno povećati svoj potencijal za uspjeh na tržištu.”

Nagrađeni proizvodi u „red dot muzeju dizajna“

“Red dot muzej dizajna“ u Essenu, koji na oko 4000 m2 udomljuje više od 1500 proizvoda, najveća je stalna izložba suvremenog dizajna na svijetu. Od 3. do 29. srpnja 2012. muzej će još jednom ugostiti tradicionalnu posebnu izložbu nagrađenih proizvoda. Na prostoru označenom natpisom “Dizajn na pozornici: dobitnici red dot nagrade za proizvodni dizajn 2012.” entuzijasti dizajna moći će se diviti najnovijim trendovima. Posjetitelji su izričito pozvani dodirivati eksponate: u zapanjujućem ambijentu bivše kotlovnice unutar zdanja Zeche Zollverein, negdašnjeg ugljenokopa i današnjeg industrijskog spomenika s UNESCO-ova popisa svjetske kulturne baštine, nagrađeni dizajn Ytong gumenih čizama može se iskusiti „iz prve ruke”. 

Red dot nagrada za dizajn

Red dot nagrada za dizajn, koja je ustanovljena 1950-ih godina, dodjeljuje se u 3 kategorije: “red dot nagrada za proizvodni dizajn“, “red dot nagrada za komunikacijski dizajn“ i “red dot nagrada za dizajnerski koncept“. Samo u 2011. godini na natječaj je pristiglo više od 14 000 dizajnerskih radova iz preko 70 zemalja. Sama nagrada – stilizirana crvena točka – međunarodno se etablirala kao jedan od najuglednijih žigova kvalitete za dizajn. Za više informacija molimo Vas da posjetite: www.red-dot.de/presse ili www.ytong-shop.com