Investiranje u Hrvatskoj

Održiva gradnja - Denis Sekulić

Građevinari kao struka nisu prva adresa za promišljanje o održivosti, pogotovo u krizno vrijeme kad se poslovi ne biraju i gradi se što se traži, odnosno više se može očekivati da trendove održivosti prvo promiču projektanti i investitori, odnosno naručitelji.

Ytong je postao srebrni pokrovitelj Savjeta za zelenu gradnju već  2011. godine, dakle vrlo brzo nakon osnutka udruge i njezina aktivnijeg djelovanja na hrvatskom  tržištu, rekao nam je predsjednik Uprave Ytong porobeton d.o.o. Denis Sekulić, dodavši kako su prepoznali potrebu sudjelovati u transformaciji hrvatskog tržišta nekretnina prema energetski učinkovitijem pristupu gradnji, a time i adekvatnijoj zaštiti prirodnih resursa i okoliša, što Savjet navodi kao svoj osnovni zadatak.

"S obzirom na to da su Ytong i Ytong Multipor brendovi i međunarodno i lokalno prepoznati kao građevinski materijali prikladni za gradnju niskoenergetskih i pasivnih, a time ujedno zelenih građevina, naše je mjesto u članstvu Savjeta više nego logično", rekao je Sekulić…

Više...