YTONG informacije o proizvodu - sada primjenjive i s BIM-om

Ytong stoji iza inovacija u području porobetona i s uvođenjem informacija o proizvodu za Building Information Modeling (BIM) ponovno se potvrđuje kao lider u inovacijama. Od 01. srpnja 2016 Ytong omogućuje klijentima za Revit® i Archicad® besplatno korištenje informacija o proizvodu za sve zemlje, u području blokova za zidanje, ploča za zidanje i njima odgovarajućih komplementarnih proizvoda.

Digitalizacija u građevinarstvu sve više napreduje. Precizni podaci proizvođača iz prve ruke su pri tome od početka ključ digitalnog planiranja svojstava građevinskih proizvoda. Upravo taj ključ nudi Xella od sada projektantima i izvođačima, za svoju građevinsku marku Ytong. Na internetu su besplatno na raspolaganju, za preko 25 zemalja, nacionalni proizvodni programi u oba uobičajena BIM softwerska rješenja Revit® i Archicad®. Vrhunac je pri tome integrirana specifikacija elemenata  zidnih konstrukcija kod zidanja porobetonom marke Ytong. Projektant može pregradne kao i nosive zidove,  pojedinačno ili grupno specificirati i napraviti izračun količina. Primjena aplikacije u oba programa uzima u obzir uz zidne blokove i ploče i neophodne i dostupne komplementarne proizvode. Mnoge već instalirane postavke omogućuju korisniku lako nalaženje i odabir odgovarajućih rješenja s Ytong porobetonom za svaku građevinu. U procesu planiranja tako mogu svi sudionici, u svakom trenutku, dohvatiti pravu informaciju i imati stalno ista saznanja. Projektira li npr. arhitekt s nekim visokovrijednim izolacijskim Ytong porobetonom, tako može statičar direktno vidjeti sva svojstva materijala i upotrijebiti ih u svom izračunu.  Ako pri tome npr. nosivost nije dovoljna, može preporučiti alternativu i istu uskladiti s arhitektom na 3D modelu. U suradnji tako nastaje model građevine, koji kasnije služi građevinskom poduzetniku za narudžbu odgovarajućih materijala. Dodatna specifikacija elemenata služi – upravo kod posebnosti zidanja – da prepozna detalje i definira izvođenje. Tako npr. u području nadzida iznad  Ytong nadvoja, prikazuje se neophodna visina spoja dograđenog zida, te se time može na gradilištu stručno izvesti.

 

Ytong, jedna od vodećih marki porobetona na svijetu, nudi projektantima i izvođačima, s rješenjima u području Building Information Modeling-a, time jednu novu servisnu uslugu, cjelokupno oko građevinskog materijala. Uz to stoje klijentima na licu mjesta i u servisnim centrima na raspolaganju stručnjaci građevinskih materijala, za stručno savjetovanje i procesuiranje narudžbe. Informirajte se o mogućnostima implementacije BIM-a u vaše građevne zahtjeve na:  http://bimobject.com/en

Revit® i Archicad® su registrirane marke od  Autodesk Inc. odnosno  GRAPHISOFT SE. Oba proizvoda su ovdje samo informativno navedena.