Međunarodna konferencija “Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve”

Ytong porobeton d.o.o. sponzor je Međunarodne konferencije “Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve” (10. travnja 2018.) u hotelu International u Zagrebu.

 

Koncept zgrade gotovo nulte energije nije više koncept daleke budućnosti, već realno rješenje za doprinos arhitekture smanjenju CO2 emisija, potrošnje energije i ukupnih troškova tijekom životnog vijeka zgrade.

 

Projektiranje i gradnja novih, kao I energetska obnova postojećih zgrada na gotovo nula energetski standard zakonska je obveza od 2018. za javni sektor, a od 2020. godine za sve novogradnje i rekonstrukcije.

 

Konferencija je namijenjena arhitektima, projektantima, te svim sudionicima u gradnji, a cilj konferencije je upoznavanje struke s trendovima i zakonskom obvezom sa Gotovo nula energetskim standardom.

 

Konferenciju organizira Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora HUEC i Udrugom za promicanje održivih zgrada gotovo nulte energije SunZEB pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Hrvatske komore arhitekata.