Sudjelovali smo na još jednom GREEN TALKS-u održanom u Zadru

U Zadru se 6.6.2019. održao novi GREEN TALKS pod nazivom: „Održiva gradnja i nZEB“, a obuhvatio je područje tema o najnovijim informacijama o nZEB zakonskoj regulativi i implementaciji na tržište, financiranju energetske obnove zgrada kroz EU fondove, određeni i planirani projekti energetske obnove te mogućnosti poboljšanja i problemi s kojima se susrećemo.

Okupljene suradnike pozdravila je Ana Bajlo koja je govorila o iskustvu Grada Zadra u energetskoj obnovi. Pozdravnim govorima pridružili su se i Nives Kozulić, predsjednica Društva arhitekata Zadra, predstavnik Zadarske županije, g. Ante Vukašina, pomoćnik pročelnika za energetiku i infrastrukturu.

Tanja Marković održala je kratku prezentaciju kojom je predstavila i dva projekta u kojima sudjeluje HSZG – Razvoj profesionalnih kompetencija za zelenu gradnju – CPD4GB i Build Upon 2.

GREEN TALKS podržan je od brojnih institucija, a neke od predstavljenih tema bile su „Energetska obnova zgrada iz ESI fondova – rezultati i planovi za budućnost“ te „Iskustva Fonda u provedbi projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu“.

Ytong porobeton d.o.o. također je sudjelovao na GREEN TALKS-u s edukativnom i promotivnom prezentacijom „Energetski učinkovita zaštita“. Uz Ytong, sudjelovali su i GELAN d.o.o., Fibran d.o.o., Mapei Hrvatska d.o.o. te Hansgrohe d.o.o.

Kasnije su u panelu diskusija, čija je moderatorica Goranka Tropčić Zekan iz HSZG-a, sudjelovale ključne osobe grada, važnih institucija te društva arhitekata i inženjera. Panel je otvoren uvodnom prezentacijom „nZEB – definicija, metodologija, projektiranje“.

GREEN TALKS-u se odazvalo 50-ak uzvanika koji su aktivno sudjelovali u programu na temu zelene i održive granje.