Niskoenergetska kuća od A do Ž- powered by Ytong!

Niskoenergetska kuća by Ytong i 24 sata

Pratite gradnju od rušenja do useljenja u narednih 9 do 12 mjeseci. Upoznat ćete se sa pravilnim postupkom gradnje od prve posjete arhitekata pa do postavljanja zadnjeg ormara u vaš novi dom.

Ytong je glavni partner  u  jako složenom projektu 24sata i obitelji Jelušić, koja  je odlučila, da će svoj novi, štedljivi dom izgraditi od Ytonga.

Iako postepeno raste interes i inicijativa za gradnju niskoenergetskih stambenih objekata, najveću prepreku predstavlja nedovoljno informirana okolina. Kako bismo razbili mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji za koju nemamo dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj, odlučili smo pratiti gradnju jedne obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu i kroz praksu, na realnom projektu, svim zainteresiranima dostaviti sve potrebne informacije ukoliko se i sami žele upustiti u zelenu gradnju.

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj, a i šire, kroz sljedećih 9-13 mjeseci poslužit će kao idealan case-study gradnje niskoenergetske obiteljske kuće. Prikupljat ćemo sve relevantne informacije, od faze planiranja do useljenja, a pritom ćemo na raspolaganju imati znanje i iskustvo arhitekata, projektanata, graditelja i drugih stručnjaka po pitanju zelene i manje zelene gradnje. Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj bit će nam baza informacija o materijalima, izvođačima, te proizvodima i uslugama brojnih tvrtki u Hrvatskoj čija je poslovna orijentacija energetska učinkovitost. Želja nam je potaknuti volju za promjenom ustaljenih navika i predstaviti moderna tehnička rješenja koja doprinose zaštiti okoliša te učinkovitoj potrošnji energije, a time i značajnoj uštedi.

Sve detalje pogledajte na stranicama: 

Niskoenergetska kuća A-Ž powered by YTONG