Multipor

Multipor termoizolacijski materijal

Multipor je mineralna, negoriva i prirodna termoizolacijska ploča za višestruku i fleksibilnu primjenu.

Sastoji se od prirodnih sirovina:

  • vapna
  • pijeska
  • cementa
  • vode

Zašto upotrijebiti Multipor termoizolacijske ploče?

Multipor je termoizolacijski materijal s velikim prednostima u odnosu na konvencionalne materijale slične namjene; u slučaju kombinacije s Ytong zidovima, prednost je u najboljoj mogućoj toplinskoj izolaciji gotovog zida te istoj strukturi izolativnog i nosivog zida! Također, u odnosu na stiropor koji ima nižu klasu otpornosti na požar (B) i nije paropropustan.

Multipor je u potpunosti negoriv (klasa A1) te je iznimno paropropustan. Ujedno ima bolju tlačnu čvrstoću od npr. kamene vune.

Multipor je certificirani proizvod.

Razlikujemo:

Primjena Multipor mineralnih izolacijskih ploča – jednostavno i stručno planiranje s BIM-om

Multipor mineralne izolacijske ploče uspješno se primjenjuju već više od 10 godina kao negoriva izolacija u području fasade, unutarnje i vanjske izolacije, kao i izolacije krova i ploča. Od 01. srpnja 2016. mogu projektanti uzeti u obzir ovaj inovativni građevni materijal direktno i od samog početka u digitalnom procesu planiranja - Building Information Modeling (BIM). Korisnicima stoje na raspolaganju podaci kao BIM-Objekti iz više zemalja za određenu primjenu besplatno na raspolaganju.

BIM je u međuvremenu poznata kao općenita metoda planiranja kod gradnje i omogućuje na bazi digitalnih podataka proizvođača raspolaganje podacima u cijelom životnom ciklusu neke građevine.  Xella pod markom građevnog materijala Multipor stavlja besplatno odmah na raspolaganje sve relevantne podatke za planiranje fasada, unutarnjih izolacija zidova i ploča. S ovom pouzdanom osnovom mogu projektanti u svojim projektima povezati sistemska rješenja s različitim utjecajima izolacije. Multipor stručni savjetnici vas pri tome podupiru s neophodnim detaljima i pojednostavljuju od početka stručno planiranje s ovim inovativnim izolacijskim materijalom. Izvođačima je s time data osnova za temeljnu ponudu i stručno izvođenje.

 

Multipor stručnjaci su iz raznovrsnog proizvodnog programa pripremili više od 150 uobičajenih konstrukcija za negorive fasadne toplinske izolacije (ETICS), unutarnje izolacije zidova i ploča, u Europi i prepravili kao BIM-Objekte. Iste može projektant odabrati za pojedinu zemlju i prema utjecaju izolacije optimizirati.

Multipor, jedan od inovativnijih proizvoda u području kalcij-silikat-hidratnog izolacijskog materijala, nudi projektantima i izvođačima, sa rješenjima u području Building Information Modeling-a, time jednu novu servisnu uslugu, cjelokupno oko ovog mineralnog negorivog građevnog materijala. Uz to stoje klijentima na licu mjesta i u servisnim centrima na raspolaganju stručnjaci građevinskih materijala, za stručno savjetovanje i procesuiranje narudžbe. Iskoristite ovaj servis za vaše zahtjeve izolacije s Multipor mineralnim izolacijskim pločama i informirajte se o mogućnostima implementacije BIM-a u vaše građevne zahtjeve na http://bimobject.com/en. Sve o Multiporu nalazi se tu: http://bimobject.com/en/product?countryiso=HR&manufacturer=multipor.